beats by dre cheap

Za veću plaću trebate novi konfekcijski broj

Otopiti ili nakupiti salo?

thinkstock
  • thinkstock

Debele žene zarađuju nešto manje, dok njihove jednako debele kolege uživaju u nešto bolje plaćenom poslu. Ženska debljina kažnjava se i u najravnopravnijim društvima na svijetu, pokazalo je istraživanje.

  I nova je studija potvrdila da je debljina u mnogim pogledima pogubnija za žene nego za muškarce. Istraživanje provedeno na Islandu, državi u kojoj je jednakost spolova poprilično napredovala, pokazuje da i tamo debele žene zarađuju nešto manje, a debeli muškarci nešto više od svojih mršavih kolega.

Pet načina za ublažavanje stresa na poslu
Svjetski ekonomski forum ukazao je da je Island država s najvećom ravnopravnošću spolova na svijetu, pa je stoga ovo istraživanje i obavljeno u islandskom društvu.

Prof. Edward Norton sa Sveučilišta Michigan koji je proveo slično istraživanje prije par godina kaže: 'Čini se da se ženska debljina kažnjava. Što su teže, plaćaju ih manje. No, krupnije muškarce plaćaju nešto više.'

Na Sveučilištu Florida ustanovili su da u SAD-u žene koje imaju 11 ili više kilograma od svojih kolegica zarađuju oko 13.847 USD manje na godinu.

I dok se jedni protive diskriminaciji zbog tjelesne težine, Adam Gilbert, osnivač online servisa za vježbanje My Body Tutor, kaže: 'Ulaganje u vitku liniju višestruko se isplati. Što bolje izgledate, bolje se osjećate, a veća je šansa i da dobijete posao ako ste nezaposleni.'

jugoslovenka
http://jugoslovenka.blogger.ba
25/05/2011 09:06