beats by dre cheap

Izaći na kraj s ljubomorom, Vaš muškarac gleda druge žene. I što sad?


Thinkstock

Ljubomora može poprilično naštetiti vezi, a može vas spriječiti i u emotivnom odrastanju. Kada je netko ljubomoran ispunjen je ljutnjom, povrijeđen je i ima manjak samopouzdanja.

Jeste li na putu koji će dovesti do raspada braka?
Ljubomoru može izazvati puno toga, a kada se bojimo da nešto ili nekoga ne izgubimo, to se na kraju i dogodi zbog našeg ponašanja i reakcija, piše allaboutlifechallenges.org.

U takvim situacijama sve se vrti oko naših strahova i nesigurnosti, a pretjerana ljubomora može nas odvući u stanje samosažaljenja iz kojeg je teško izaći.

Bilo da je u pitanju ljubomora na druge žene koje gleda, ili je riječ o nekoj osobi iz obitelji, prijateljici, prijatelju... postoje načini kako se nositi s ljubomorom prije nego bude prekasno.

● Prvi korak je ne dopustiti da previše ovisimo o drugoj osobi. Treba se fokusirati na svoje najbolje kvalitete, na ono što posjedujemo, a ne na ono što nemamo.

● Poradite na samopouzdanju, na tome da se u vlastitoj koži osjećate bolje. Možda će ovo zvučati smiješno, ali ponekad može pomoći odlazak frizeru ili promjena stila. Ako imate većih problema sa samopouzdanjem, uvijek se možete za pomoć obratiti stručnoj osobi.

● Budite iskreni prema sebi. Ako treba sjednite i na list papira napišite sve zbog čega ste ljubomorni. Pritom budite objektivni. Jesu li te stvari trivijalne ili su zaista toliko važne?

  • Thinkstock

● Ma koliko vam to možda bilo teško, pričajte s partnerom o tome. Iskažite svoje osjećaje. To može riješiti problem. Ako je drugoj osobi stalo do vas, pomoći će vam kako najbolje zna i može. Ovo može biti veliki korak u rješavanju problema manjka samopouzdanja. Radite na komunikaciji s drugima.

● Proučite dobro izvor svoje ljubomore. Vidite li stvari onakvima kakve zaista jesu ili imate iskrivljenu sliku? Morate biti sigurni o čemu se zapravo radi. Pokušajte svoje emocije držati pod kontrolom i biti objektivni. Uzmite vremena koliko vam treba i razmislite o svemu kako ne biste upropastili vezu do koje vam je stalo.

● Zapamtite, većina incidenata je privremeno stanje, pa nemojte preuveličavati stvari i dramatizirati. Gubitak kontrole pogoršat će situaciju.

jugoslovenka
http://jugoslovenka.blogger.ba
19/05/2011 14:46